Museum of Danish America er lokaliseret i Elk Horn, Iowa, og er bygget på en 14 hektar stor grund. Både bygningerne og anlægget giver dem mulighed for at udforske den kulturelle arv og den smukke natur, som omgiver Iowa’s danske landsbyer.

Museumsbygningen

Museets hovedbygning blev opført i 1994 og indeholder udstillinger på tre etager. Her er både permanente udstillinger, men også midlertidige udstillinger, omhandlende emner, der kan relatere sig til alle aspekter af den danske immigrantoplevelse i USA. Besøgende kan interagere med flere af vores udstillinger, blandt andet en touchscreen-skærm ved siden af Victor Borges første klaver, som fortæller historien om den folkekære komiker og pianist. Desuden vil man i museet finde et multimedia rum, med spændende videomateriale. Derudover kan et udvalg af museets 40.000 historiske genstande ses i vores synlige opbevaringsområde: dette specielle rum, som befinder sig på museets nedre etage, består af glas på tre sider og giver derfor mulighed for at se genstande, der ellers normalt ville være gemt væk bag lukkede døre!

Jens Jensens Prærie Landskab

Omkring Museum of Danish America ligger Jens Jensens Prærie Landskab, hvor man kan nyde de smukke omgivelser, bestående af Iowas rullende bakker og 12 hektar genskabt prærie. Området er opkaldt efter den hæderkronede landskabsarkitekt Jens Jensen, som var en dansk immigrant, og som dristigt brugte lokale planter og naturlige mønstre i sit design. Jens Jensen – som var bekendt med den berømte amerikanske arkitekt Frank Lloyd Wright – skabte, hvad der blev kendt som ”Prærie skolen” inden for landskabsarkitektur. Han bliver idag hyldet som en tidlig fortaler for opretholdelsen af naturområder, samt brugen af lokale planter i arkitektonisk design.

Jens Dixens Hus

Denne lille nybyggerhytte blev oprindeligt fundet i staten North Dakota. Den var beboet af den danske skolelærer og prædikant Jens Dixen, som i 1901 immigrerede til USA. Siden hytten blev flyttet til museet i 1999, er den blevet istandsat og indrettet, som Dixen kunne have boet i den.

Bedstemors Hus

I Bedstemors Hus har man mulighed for at tage et skridt tilbage i tiden. Hjemmet er opført i Viktoriansk stil og blev bygget af en dansk immigrant i 1908. Idag er huset beskyttet af det amerikanske National Register of Historical Places, der har til formål at bevare historiske bygninger og steder. Hjemmet er blevet istandsat og møbleret, så det afspejler, hvordan en dansk-amerikansk familie boede i det tidlige 20. århundrede.